Persondata i SAP Business One

Persondatalovgivningen

 

Persondataforordningen trådte i kraft 25. maj 2018 og gælder for alle lande i EU.

Fra denne dato skal alle virksomheder kunne dokumentere, at de overholder forordningen og dens mange nye krav.

 

Arbejder du eller andre i din virksomhed med data, der kan henføres til en specifik person, er der tale om persondata, der er omfattet af Persondataforordningen (GDPR). Det kan både være navn, adresse, billeder af personer, tandkortoplysninger, nummerplader etc.  – så det er i dag meget vidtgående, hvad man forstår ved persondata.

Du og din virksomhed skal derfor vide og dokumentere, hvilke persondata I indsamler, hvilke kilder I bruger og hvad i bruger disse data til. Det er også vigtigt at have styr på, hvem der har adgang til data, og hvem der er ansvarlig for at kontrollere adgangen til persondata. I den forbindelse er det også vigtigt at have styr på selve datasikkerheden og det flow I har i virksomheden omkring brugen af persondata.

Måske har du og din virksomhed helt styr på jeres processer og ved, hvilke data der skal betragtes som personhenførbare? Men hvad med det rent tekniske i jeres ERP-system? Kan det overhovedet håndtere de nye krav til dokumentation, logning og udlevering ikke mindst?

SAP Business One er, med den nyeste version (9.3 patch level 4), klargjort til håndtering af GDPR i din virksomhed. Dvs. der er sørget for databeskyttelsesværktøjer til brug for korrekt håndtering af personhenførbare data, så du kan overholde forordningen.

 

Du skal kunne:

• styre, hvem der har adgang til hvilke data
• klassificere data i virksomheden
• logge hvem der har haft adgang til hvad
• søge og fremfinde personhenførbare data på anmodning og slette eller udlevere dem i elektronisk form.

 

Udpluk af GDPR-funktioner i SAP Business One

 

• SAP Business One giver dig bl.a. mulighed for at definere, hvilke datatyper, du har med at gøre. Der findes både en standardklassificering i systemet og du har også mulighed for selv at klassificere dine data.

• Der findes også en let anvendelig assistentfunktion, hvor du bliver guidet igennem funktioner som rapportudtræk, oprydning og sletning af data og spærring for adgang til data. Dette kan typisk bruges, hvis du får en henvendelse fra en kunde, der gerne vil vide, hvilke data I har liggende om vedkommende og som måske endda ønsker at blive slettet i dit system.

• Der findes også en funktion, der viser, hvem der har behandlet personrelaterede data, hvad der er sket og hvornår det er sket.

Disse værktøjer og muligheder er med til at sikre, at du og din virksomhed kan dokumentere, at I overholder Persondataforordningen og de krav, der nu stilles.

Persondata – kom i mål med arbejdet

 

Få i videoen en introduktion til arbejdet med personhenførbare data i henhold til persondatalovgivningen (GDPR) og 3 konkrete bud på, hvordan du kommer videre med behandlingen af dine persondata i SAP Business One.

Du kan også kontakte salgschef Henrik Ranum direkte på tlf. 2840 9742 eller sende en e-mail til ham.

Herunder finder du en oversigt over de overordnede funktioner i SAP Business One

Klik på et ikon for at læse mere om de enkelte områder

Økonomi

Salg

Indkøb

Lagerstyring

Service

Produktion

 

Acomi’s kernekompetencer

Acomi’s konsulenter har beskæftiget sig med SAP ERP i mere end 20 år, og vi er anerkendt for vores stærke kompetencer inden for økonomi-området. Hos Acomi finder du derfor også nogle af de bedste og mest erfarne SAP FI/CO-konsulenter på det danske marked. Ikke blot er fagligheden omkring SAP meget høj – vi har først og fremmest ry for at levere det vi lover; nemlig solide holdbare løsninger, som understøtter vores kunders behov og forretning.

 

Et tilbud er gratis - resten er alle pengene værd

Copyright 2018 Acomi A/S | Egeskovvej 2 | DK-2665 Vallensbæk Strand | +45 4356 1630 | CVR 28689284 | Tilmeld nyhedsbrev | Privatlivspolitik

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Dataloven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er nødvendige for at sikre funktionen på hjemmesiden. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. Dette websted bruger forskellige typer af cookies fra Google analytics. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter, betragtes dette som din accept.

Luk